Aanschaf nieuw huisdier

Wanneer u besluit een huisdier te nemen, is het belangrijk goed na te denken over wat voor dier u in huis neemt. Het verschil tussen bijvoorbeeld een hond en kat is duidelijk, maar veel mensen staan er niet bij stil dat er binnen diersoorten grote verschillen bestaan tussen verschillende rassen. Er zijn niet alleen uiterlijke verschillen, ook de karakters zijn erg divers. Met name de hoeveelheid en het soort aandacht dat de verschillende rassen nodig hebben, kan sterk verschillen. Informeer uzelf daarom goed voordat u beslist wat voor dier u neemt. Wij adviseren u in geval van twijfel graag over de aanschaf van een nieuw huisdier.
Bij rashonden komen veel erfelijke ziekten en gebreken voor. Dit kan voor veel leed bij dier en eigenaar zorgen. De kosten voor de behandeling van erfelijke ziekten wordt vaak niet gedekt door uw huisdierenverzekering!
Op www.rashondenwijzer.nl is veel informatie te vinden over erfelijke problemen bij honden.

Wanneer u besloten heeft wat voor dier u wilt, is het verstandig er goed over na te denken waar u dit dier koopt. Bedenk u dat er veel dieren in asielen en pleeggezinnen op een baasje wachten.  Wij raden het af om een dier in een dierenwinkel te kopen.

Wees ook alert als het gaat om het aanschaffen van een dier via marktplaats. Zeker als het gaat om fokkers kan de betrouwbaarheid en professionaliteit te wensen over laten. Als u twijfelt, kunt u altijd contact met ons opnemen.
Wanneer u uw nieuwe aanwinst in huis hebt, is het verstandig zo snel mogelijk even met hem of haar bij ons langs te komen voor een kennismaking.

Image